10/25/2014

Brokoli Köftesi: Lezzetli Bir Sebze Yemeği

Et yemekleri menülerin kralı kabul edilirken, sebze yemekleri her daim ikinci kalmaya mahkumdur. Sebze sevmeyen çoğu kişinin bahanesi "Ama lezzetli değil ki!" cümlesinden ibarettir -ki bu tamimiyle yanlış bir önermedir!



Çocuklar dahil her insanın damak tadına uygun sebze yemeği yapılabilir. Bunun için biraz yaratıcı, biraz araştırmacı olmak yeter de artar bile!

İşte bugün tarifimizin başrol oyuncusu, kanserin bir numaralı düşmanı, tam bir betakaroten madeni, kansızlığa karşı bir ninja savaşçısı olan gönüllerinizin sebzesi "brokoli"...

Çok düşük kaloriye sahip olması nedeniyle, diyet yapanların menüsünde sıkbulunması gereken brokolinin, sağlıklı ve lezzetli fırın tarifine bir göz atalım dilerseniz:


Malzemelerimiz:

Yarım kilo brokoli
1 su bardağı rende kaşar peyniri (Kaşar peyniri olmadığı için ben tulum kullandım)
1 su bardağı bayat ekmek içi
2 yumurta
Maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon

*Hafifçe kabarması için, ben ekstra olarak yarım paket kabartma tozu da ekledim.*


Brokolilerimizi güzelce haşlıyoruz.
(Sakın ha haşlama suyunu atayım demeyin, vitamin dolu bu suyu çorba yapmak için kullanabilirsiniz.)

Haşladıktan sonra kaşıkla hafifçe bastırarak, brokolinin suyunu bırakmasını sağlıyoruz. Aksi halde dağılıyor ve kolay pişmiyor.

Daha sonra tüm malzemelerimizi büyükçe bir kabın içinde güzelce karıştırıyoruz.
Baharatımızı damak tadımıza göre eklemeyi ihmal etmiyoruz.

Yine ufak bir püf noktası: 
Eğer karışım sulu olduysa biraz un ekleyebilirsiniz. Un, malzemelerin tutunmasını sağlar.

Ve azar azar aldığımız karışıma köfte şekli verip, yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabımıza yerleştiriyoruz. Ve 180 derece ısıtılmış fırınımızda, üzeri kızarıncaya değin pişiriyoruz.


Bu lezzetli ve çıtır brokoli köftelerini, yanında yoğurt ya da salatayla servis ediyoruz.



Afiyet olsun!!

0 yorum:

Yorum Gönder